Prevleke, zatički, mostički

​​​​​​​​​​​​​​​Kadar je kakšnega zoba še zelo malo in ga v večini nadomešča plomba, ki ne more doseči pravilne oblike zoba, ali kadar je zob močno odlomljen in ostane le korenina, ga je pogosto še mogoče oskrbeti in ni nujno, da je tak zob izgubljen. Zobna ordinacija Knežević uporablja vse sodobne rešitve sanacije izgubljenega nasmeha.

 

Porcelanska plomba - inlay

Je podobna klasični plombi, vendar pa mnogo bolje posnema anatomijo in estetiko naravnega zoba. Poškodovano grizno ploskev zoba, kjer je originalne zobne mase malo, nadomestimo s keramiko ali kovino.

 

Zobozdravnik vam bo naredil odtis zoba in prepusti izdelavo inlaya laboratoriju. V laboratoriju natančno izdelajo vse vrške, jamice in stike ter naredijo optimalen posnetek zobne krone. Tako porcelansko plombo izdelek nato zobozdravnik s posebnimi kompozitnimi cementi prilepi v zob.

 

Prevleke in krone

​Prevleke izdelamo, kadar so zobne krone zelo okvarjene in jih ni mogoče obnoviti s plombiranjem, lusko ali inlayem. Zobne prevleke ali zobne krone služijo protetični konstrukciji za pravilno obliko zoba, koreninsko nadgradnjo in za dovršenost zobnega nadomestka.

 

Zobne krone obstajajo v različnih različicah in tako zadovoljujejo slehernega pacienta. Razlikujejo se po materialih, postopkih obdelave. Vsaka zobna krona ima lastne karakteristike. Zobne krone so lahko iz porcelana, metal-keramike in iz cirkona.

 ​​

Mostiček

Kadar manjka zob ali skupina zob, najprej ocenimo situacijo sosednjih zob. V kolikor so nepoškodovani in nimajo plomb, ocenimo možnost nadomestitve zob z implantati, na katere naredimo prevleke. Kadar so sosednji zobje okvarjeni ali močno plombirani in bi bilo dobro, da so oskrbljeni s prevlekami, je možno, da zanje izdelamo mostiček.

 

Glede na razporeditev vrzeli in zob nosilcev lahko naredimo tudi več mostičev v eni čeljusti ali t.i. totalni most, ki vključuje kot nosilce vse obstoječe zobe ene čeljusti.

 

​Zatiček

Kadar je zobna krona tako okvarjena, da imamo le še korenino, naredimo v korenino zatiček, ki ga nad dlesnijo oblikujemo kot obrušen zob. Nanj naredimo prevleko.
 

Vsi posegi se izvajajo pod anestezijo in so za pacienta popolnoma brez bolečin.

 

 

 

 

 

 

Nazaj k storitvam

Kontaktni podatki

Zobna ordinacija Knežević d.o.o.
Brilejeva 12
1000 Ljubljana
Telefon: (01) 519-00-73
E-mail: zobozdravstvo.knezevic@gmail.com
Spletna stran: www.zobozdravnik-knezevic.com

Ordinacijski čas:

Ponedeljek 08:00 - 14:00
Torek 08:00 - 19:00
Sreda 08:00 - 19:00
Četrtek 08:00 - 19:00
Petek 08:00 - 14:00