Estetsko beljenje zob

​V kolikor bi hoteli imeti bolj bele zobe, vam bomo predlagali enega izmed načinov, kako pri vaši trenutni barvi zob doseči željen učinek. Vsekakor je postopek odvisen od tega, ali gre za beljenje posameznega zoba ali skupine zob, ali gre za žive ali mrtve zobe.

Kadar želimo posvetliti posamezni zob (ponavadi gre za mrtev zob), belilo vlagamo v notranjost zoba tolikokrat, da dosežemo željen učinek.

Kadar belimo več zob hkrati, izbiramo med več metodami:

a) Beljenje zob v Zobni ordinaciji Knežević, pri katerem nanašamo visoko koncentrirano belilo na zobe. Zobozdravnik potek beljenja nenehno nadzoruje.

b) Izdelava posebne šablone iz umetne mase: za vsakega pacienta posebej se v zobni ordinaciji izdela posebna šablona iz umetne mase. Pacient dobi belilo (razredčen peroksid) in šablono za domov. Zvečer nanese belilo v šablono in jo namesti na zobe ter jo ima v ustih čez noč in sicer toliko ur, kot to sproti določi zobozdravnik. Učinek beljenja tudi ni trajen. Sčasoma se zobje ponovno zabarvajo, vendar praviloma ne toliko, kot so bili zabarvani pred beljenjem. V kolikor je zob močno zabarvan, je vsekakor najboljša rešitev estetska prevleka.

c) Posebne zobne paste: tretjo možnost predstavljajo posebne zobne paste, ki se dobijo skoraj v vsaki trgovini ali lekarni. V teh pastah so trdi delci, ki mehansko drgnejo zobno površino med ščetkanjem in odstranjujejo zunanjo zabarvanost. Slaba lastnost takšnih past (pri pogosti uporabi) je tanjšanje zobne sklenine.

Nazaj k storitvam

Kontaktni podatki

Zobna ordinacija Knežević d.o.o.
Brilejeva 12
1000 Ljubljana
Telefon: (01) 519-00-73
E-mail: zobozdravstvo.knezevic@gmail.com
Spletna stran: www.zobozdravnik-knezevic.com

Ordinacijski čas:

Ponedeljek 08:00 - 14:00
Torek 08:00 - 19:00
Sreda 08:00 - 19:00
Četrtek 08:00 - 19:00
Petek 08:00 - 14:00